Κόσμος
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 13:59

ΗΠΑ: Ανοιξαν τα εκλογικά κέντρα στο Νιού Χαμσάϊρ

Ανοιξαν τα εκλογικά τμήματα στο Νιού Χαμσάϊρ στις κρίσιμες προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή η ψηφοφορία θεωρείται σημαντική από την πλευρά των Δημοκρατικών για τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία υστερεί στις δημοσκοπήσεις έναντι του αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα, του οποίου η δημοτικότητα αυξάνεται και ετοιμάζεται να πετύχει τη δεύτερη νίκη του μετά τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της Αϊόβα.

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, ο νικητής της Αϊόβα Μάικ Χάκαμπι δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Τις περισσότερες ελπίδες να κερδίσει στο Νιού Χαμσάιρ έχει ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, 71 χρόνων, έναντι του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ενός πλούσιου μορμόνου επιχειρηματία.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 06.00 (τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδας) στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Πολιτείας αυτής της Νέας Αγγλίας, τις Μάντσεστερ και Νάσουα. Τα άλλα θα ανοίξουν στις 08.00. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20.00 (03.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μία ή δύο ώρες αργότερα.