Πολιτική
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 16:17

Γ. Ραγκούσης: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει από το ένοχο παρόν της»

«Δημοσιογραφικό απόρρητο στην υπόθεση του κ. Ανδριανού, δεν υπάρχει», επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «απεναντίας, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος και δεν δίνει την εντολή στον κ. Ανδριανό να αποκαλύψει τις πηγές του».

Όπως επίσης υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, «από την απόφαση της ΕΣΗΕΑ (σ.σ. σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για το δημοσιογραφικό απόρρητο που επικαλείται ο κ. Γιάννης Ανδριανός) δεν κρίνεται αν υπάρχει δημοσιογραφικό απόρρητο ή όχι, κρίνεται η ίδια η ΕΣΗΕΑ».

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απαράδεκτο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» υπό τον τίτλο: «Από τον Ζαχόπουλο πίσω στον Βενιζέλο», με αφορμή το αίτημα 22 βουλευτών της ΝΔ για κλήτευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όλων των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού από το 1996 και μετά.

«Για να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα (το πρωτοσέλιδο), τότε θα έπρεπε να ξεκινάει από το πρόσωπο του κ. Ζαχόπουλου και να καταλήγει στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή, που είναι στην πραγματικότητα πίσω από τον κ. Ζαχόπουλο σε όλα τα θέματα, πολιτικά πάντοτε μιλώντας», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάθε προσπάθεια να γυρίσουμε ουσιαστικά στο χτες, είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια απόδρασης από το ένοχο παρόν της κυβέρνησης».

Όσον αφορά το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει κάτι τέτοιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/08/1459401.htm , επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόταση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή ότι το θέμα Ζαχόπουλου είναι πολιτικό και πρέπει να έρθει στη Βουλή. «Ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να ξεφύγει με την πρόταση και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Θα έρθει υποχρεωτικά, εφόσον βεβαίως, δεν αρνηθεί τις πολιτικές του ευθύνες για μια ακόμη φορά, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.