Πολιτική
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 11:02

Παρέμβαση του ΑΣΕΠ για τις μονιμοποιήσεις στο ΥΠΠΟ

Την επανεξέταση όλων των υποθέσεων μονιμοποίησης συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού ζητεί το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την Αρχή, κατά την περίοδο Ζαχόπουλου στο υπουργείο, εργαζόμενοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, τελικά απορρίφθηκαν και δεν κατάφεραν να μονιμοποιηθούν.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», σε ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ γίνεται εμμέσως πλην σαφώς λόγος για διακρίσεις εις βάρος συμβασιούχων, με αποτέλεσμα οι απορριπτικές αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων να οδηγούν σε λανθασμένες κρίσεις και το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρεται, «για ορισμένους συμβασιούχους ελήφθη υπόψη από τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια η απασχόλησή τους σε εργολάβους, ενώ για άλλους συμβασιούχους δεν ελήφθη υπόψη».

Επίσης, σύμφωνα με την Αρχή, «δεν τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων όλα τα στοιχεία απασχόλησης, που αφορούσαν ορισμένους συμβασιούχους, λόγω διασποράς των στοιχείων σε διαφορετικές υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου».

Αλλά, όπως σημειώνεται, ακόμη και όταν υπήρξαν επιπρόσθετα στοιχεία για τους υπό εξέταση συμβασιούχους, «για ορισμένους υποψηφίους λήφθηκαν υπόψη μεταγενεστέρως, με αποτέλεσμα τη θετική αντίστοιχη κρίση του ΑΣΕΠ, ενώ για άλλους υποψηφίους με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις εκκρεμούν σχετικά αιτήματα».

Συνολικά υποβλήθηκαν 4.500 αιτήσεις συμβασιούχων και τελικά μονιμοποιήθηκαν 2.500, εκ των οποίων 750 υπέβαλαν ενστάσεις.