Πολιτική
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 16:07

Γ. Παπανδρέου: «Οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Ζαχόπουλου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «είναι πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να δώσει ο ίδιος εντολή στον συνεργάτη του (τον κ. Ανδριανό) να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη».

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η διαφθορά στην κυβέρνηση έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται απ’ αυτή τη συνεχή ηθικοπλαστική ρητορεία. Τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά, η διαφθορά στην κυβέρνηση έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και όλο και περισσότερο αναδεικνύεται η πολιτική εμπλοκή του Μαξιμου στις υποθέσεις», τόνισε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη για την Δημοκρατία την προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη, μέσω της αντίληψης του συμψηφισμού.

Ιδιαιτέρα αιχμηρός, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τις ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν την απαξιωτική ισοπέδωση του παρελθόντος και την συσχέτισή του με το παρόν. «Είναι συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση και πράσινο φως να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου προηγήθηκε σύσκεψης κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιείται στη Βουλή. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με υποθέσεις που έχουν φθάσει στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους. Επίσης θα εξεταστούν οι ενδεχόμενες νέες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι κ.κ. Ρέππας, Πετσάλνικος, Κακλαμάνης, Βενιζέλος, Καστανίδης, Ραγκούσης, Ρόβλιας και η κ. Διαμαντοπούλου .