Πολιτική
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 13:07

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για πολιτικές αντιπαραθέσεις»

«Χρειάζεται η κριτική, την θεωρούμε αναγκαία στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά αυτή η κριτική πρέπει να έχει ορισμένα γνωρίσματα, να είναι καλόπιστη, να είναι στα πλαίσια της ευπρέπειας και να συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Σωτήρης Μπαγιας στο ρ/σ Alpha 98,9 με αφορμή τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/11/1461112.htm .

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτές οι βασικές προϋποθέσεις της κριτικής παραβιάστηκαν, όχι μόνο από πολιτικούς, αλλά και από δημοσιογράφους και από νομικούς. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι ενόψει πολιτικών αντιπαραθέσεων, ούτε πού περισσότερο πεδίο για την επίλυση τους», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ωστόσο πως, όταν μια υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, δεν σημαίνει ότι σταματά η πολιτική. «Η Βουλή, κατεξοχήν πεδίο άσκησης πολιτικού ελέγχου έχει τους δικούς της μηχανισμούς, όχι μόνο για τον πολιτικό έλεγχο, αλλά ακόμα και ανακρίσεις μπορεί να κάνει η Βουλή για εξιχνίαση υποθέσεων, που αφορούν βέβαια σε πολιτικά πρόσωπα.

Η πολιτική έχει το δικό της πεδίο, εμείς το δικό μας πεδίο άσκησης. Μπορεί η πολιτική να ασκείται στα δικά της μέτρα στο δικό της πεδίο, στο δικό της γήπεδο».