Πολιτική
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 15:14

Ενημέρωση της Βουλής από τον ΥΠΑΝ ζητούν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια, για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου (ανατιμήσεις, ακρίβεια κτλ) ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Σαλαγκούδη, 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

«Προς: Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Κύριο Γιώργο Σαλαγκούδη

Κοινοποίηση: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κύριο Δημήτρη Σιούφα

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Έχουν περάσει 4 μήνες από την αρχή της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι απών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, απαξιώνοντας με τη συγκεκριμένη στάση του την κοινοβουλευτική διαδικασία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, το ρόλο του Βουλευτή ως εκλεγμένου αντιπροσώπου του λαού, καθώς και το δικαίωμά του για κοινοβουλευτικό έλεγχο σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, παρά τις συνεχείς εγκλίσεις των Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για προσέλευση του κ. Υπουργού στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για ενημέρωση σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας που εξελίσσονται στο χώρο ευθύνης του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως:

· Η ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.

· Η αδυναμία της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλλει κανόνες υγιούς ανταγωνισμού καθώς και η απουσία εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά έχουν συνέπεια να εκτρέφονται φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών.

· Οι διαρκείς ανατιμήσεις στις τιμές του πετρελαίου που επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγική διαδικασία και το οικογενειακό εισόδημα.

· Οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.

· Η προωθούμενη συμφωνία για το Μνημόνιο Συνεργασίας της Δ.Ε.Η. με τη γερμανική εταιρεία RWE, καθώς και η πλήρης απαξίωση της Δ.Ε.Η.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.»