Πολιτική
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 16:14

Περιορισμένης έκτασης η χθεσινή διαρροή αμμωνίας στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ

Περιορισμένης έκτασης ήταν η διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε χθες στις 14:30, στο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος «ΑΓΝΟ Α.Ε.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μετά την αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας, την ενημέρωση που έγινε από τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου και την επικοινωνία της Υπηρεσίας με την Πυροσβεστική, ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. Στις 10/1/2008 και γύρω στις 14.30΄, παρουσιάσθηκε πρόβλημα μικρής διαρροής αμμωνίας σε βάνα του δικτύου παροχής αμμωνίας, η οποία χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο στο εργοστάσιο. Η όλη εγκατάσταση βρίσκεται σε κλειστό χώρο (εντός κτιρίου) και η διαρροή περιορίσθηκε κυρίως εντός του στεγασμένου χώρου.

2. Κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σε συνεργασία με τους τεχνικούς της επιχείρησης, απομόνωσαν το σημείο διαρροής.

3. Ακολούθησε διασκορπισμός του μικρής ποσότητας νέφους αμμωνίας που διέφυγε από το κτίριο, με βολές ομίχλης νερού για τη δέσμευση της αμμωνίας.

4. Η όλη διεργασία αντιμετώπισης του συμβάντος διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συμβάν ήταν μικρής χρονικής διάρκειας και περιορισμένης έκτασης, εντός του χώρου του εργοστασίου και δεν χρειάσθηκε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.