Πολιτική
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008 12:00

Εξελίξεις από την επόμενη εβδομάδα

ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του επίμαχου DVD και στην αναζήτηση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού, που ενδέχεται να υπάρχει, θα επικεντρωθεί από αύριο ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κυρίου Χρήστου Ζαχόπουλου. εντός των αμέσως επόμενων ημερών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανακριτής θα λάβει εκ νέου κατάθεση από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, προκειμένου να κατονομάσει τον δημοσιογράφο, που του παρέδωσε το DVD. Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ εφημερίδων.

ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του επίμαχου DVD και στην αναζήτηση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού, που ενδέχεται να υπάρχει, θα επικεντρωθεί από αύριο ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κυρίου Χρήστου Ζαχόπουλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανακριτής θα λάβει εκ νέου κατάθεση από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, προκειμένου να κατονομάσει τον δημοσιογράφο, που του παρέδωσε το επίμαχο DVD.

Έναν φάκελο που περιείχε 17 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια βιντεοκασέτα καθώς και 16 μικρές κασέτες δημοσιογραφικού μαγνητοφώνου βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" στο σπίτι της κατηγορούμενης Εύης Τσέκου επί της οδού Ευρυτανίας, στους Αμπελόκηπους, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου παρουσία εισαγγελέως.

Αύριο αναμένεται ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Λυκουρέζος να ζητήσει από τον ανακριτή να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να παραλάβει και να διαβιβάσει για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας τις κασέτες ήχου και τις δισκέτες που έχουν κατασχεθεί στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης, πειστήρια που βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Θέμος Αναστασιάδης της Συντακτικής Ομάδας που διευθύνει την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αναφέρει τα εξής:

"Τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του εντύπου "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 13-1-2008, τα οποία εμπλέκουν ευθέως το όνομά μου στην υπόθεση της παράδοσης του DVD Ζαχόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου εντάσσονται σε διατεταγμένη επιχείρηση κυπατζήδικου χαρακτήρα για τη στοχοποίησή μου. Κατά αυτού και όλων όσοι συμμετέχουν στο ίδιο σχέδιο που εκπορεύεται από κύκλους διαπλεκόμενους και ανταγωνιστικούς προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσφεύγω στη Δικαιοσύνη τόσο με αγωγές όσο και με μηνύσεις".

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της εφημερίδας το "Παρόν της Κυριακής" είχε ως εξής: "Και το όνομα αυτού, Θέμος. Πήρε εντολή ο Ανδριανός να το πει στον ανακριτή".

Από την πλευρά του, κ. Μάκης Κουρής, Σύμβουλος Εκδοσης της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης ανακάλυψε ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας "Παρόν" τον έθιξε! Κατανοούμε απολύτως τον πανικό του γιατί γνωρίζει ότι λέμε αλήθεια.

Εμάς πάντως δεν μας έχει καλέσει σε απολογία ούτε η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ΣΔΟΕ ούτε ο κύριος Ζορμπάς για ύποπτη κατάθεση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό μας. Ες αύριον τα σπουδαία."

ΑΠΕ-ΜΠΕ