Πολιτική
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 13:42

ΚΚΕ: Τα ΜΜΕ αναπαράγουν σκάνδαλα και τον δικομματικό καυγά

Τα ΜΜΕ, εκτός από μηχανισμοί χειραγώγησης, είναι μέρος ενός συστήματος που παράγει και αναπαράγει τα σκάνδαλα και τον δικομματικό καυγά, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Η όλο και πιο έντονη δυσοσμία που αναδύεται από την υπόθεση Ζαχόπουλου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, «φανερώνει ότι η σήψη και η διαφθορά είναι εκτεταμένες στο πεδίο που συναντιούνται, συναλλάσσονται και ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτούς. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τα ΜΜΕ που ανήκουν στην πλουτοκρατία, εκτός από μηχανισμοί χειραγώγησης, είναι μέρος ενός συστήματος που παράγει και αναπαράγει τα σκάνδαλα και τον δικομματικό καυγά».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Όχι μόνο ανέχθηκαν αλλά με την αντιλαϊκή πολιτική τους συνέβαλαν στο να μεγαλώσει και να επεκταθεί το πλέγμα διαπλοκής.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι δύσπιστα σε κάθε διακήρυξη των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών υπέρ της διαφάνειας και της κάθαρσης. Η όποια διαπάλη αναπτύσσεται μεταξύ τους έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της θέσης τους και την προστασία γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής».