Πολιτική
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 22:05

Δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο για την υπόθεση Ζαχόπουλου

«Σεξ, εκβιασμοί, δωροδοκίες και ένα DVD» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία αναφέρεται διεξοδικά στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Στον επίλογο του άρθρου αναφέρεται ότι εξαιτίας του σκανδάλου, πτυχές του οποίου αποκαλύπτονται κάθε μέρα, «ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε δεσμευθεί προεκλογικά να υλοποιήσει. Και σε αυτές ανήκουν η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η εξυγίανση της ελλειμματικής Ολυμπιακής Αεροπορίας και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Στην Αθήνα γίνεται ήδη λόγος για πρόωρες εκλογές και η φιλόδοξη υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για κρίση του πολιτικού συστήματος και για πολιτικούς που δεν τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.»

Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται και το Spiegel σε δημοσίευμα με τίτλο: «Εκατό ώρες σεξ» και υπότιτλο «Αρχαιολογικό σκάνδαλο στην Ελλάδα». Υιοθετεί μάλιστα την άποψη ότι πρόκειται για την εκδίκηση μιας υπαλλήλου που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή της και η οποία κατέγραψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «100 ώρες εξωσυζυγικών σχέσεων και το σχετικό DVD έφτασε με αδιευκρίνιστο τρόπο στα χέρια του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Αδριανού».

Πηγή: Deutsche Welle