«Σεισμό» στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με δριμεία σύγκρουση των συνεκδοτών της Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Θέμου Αναστασιάδη, προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανού, στον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αντέδρασε μπροστά στη διαφαινόμενη -όπως είπε- εμπλοκή του ονόματος Θέμου Αναστασιάδη στην υπόθεση και ζήτησε την αποχώρηση του πρώην –πλέον- συνεργάτη του από την εφημερίδα μέχρι την τελική διαλεύκανση της υπόθεσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/15/1462464.htm .
«Ο Θέμος Αναστασιάδης θα πρέπει να έχει την ευγένεια να απαλλάξει την εφημερίδα από την παρουσία του, αλλιώς θα αναγκαστώ να απαλλάξω εγώ την εφημερίδα από την παρουσία μου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Παράλληλα όπως έκανε γνωστό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αναστασιάδη κατά την οποία, όπως είπε, «δεν με έπεισε ότι δεν είναι ο δημοσιογράφος που έδωσε το DVD στο Μαξίμου».
Νωρίτερα, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε ως κατασκευασμένη την εμπλοκή του ονόματος του Θέμου Αναστασιάδη στο θέμα του κομιστή του περιβόητου DVD. Με την ανακοίνωση αυτή διαφώνησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, χαρακτηρίζοντας άθλιο το κείμενό της.
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Τριανταφυλλόπουλου ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι λέει ψέματα ο κ. Ανδριανός. Όποιος τολμήσει και πει ότι ο Ανδριανός λέει ψέμματα, εγώ, με τη δύναμη που έχω, θα τον τσακίσω».
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων-δηλώσεων συνεχίστηκε με νέα ανακοίνωση των υπόλοιπων συνεκδοτών κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Λυπούμεθα ιδιαίτερα που ο κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλος, χωρίς να γνωρίζει καν τι κατέθεσε ο κ. Ανδριανός, βγήκε προκαταβολικά να δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του εκ των προτέρων». Τέλος, ακολούθησε ανακοίνωση των εργαζομένων στο «Πρώτο Θέμα» στην οποία υπογραμμιζόταν ότι με ομόφωνη απόφαση της γενική συνέλευσης των εργαζομένων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έθεσε εαυτόν εκτός εφημερίδας. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και νεότερη ανακοίνωση των συντακτών και των εργαζομένων στην εφημερίδα όπου αναφέρονταν τα εξής: «Από τη στιγμή που ο (κ. Τριανταφυλλόπουλος) επέλεξε τέτοιο ρόλο, έχει θέσει εαυτόν ηθικά και δημοσιογραφικά εκτός της οικογένειας της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"».
Η απάντηση του δημοσιογράφου ήρθε λίγο αργότερα από την εκπομπή του «Κίτρινος Τύπος» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, απ’ όπου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον τέως –πια- συνεργάτη του Θέμο Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για κατάθεση ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη σε γαλλική τράπεζα. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, το ερώτημα της προέλευσης του εν λόγω ποσού προκάλεσε την παρέμβαση της Αρχής Ζορμπά για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, ενώ όπως είπε, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αναστασιάδης έδωσε πέντε διαφορετικές εκδοχές για την προέλευση των χρημάτων.
Μάλιστα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος προχώρησε ακόμα περισσότερο αποκαλύπτοντας επίσκεψη βουλευτή της ΝΔ στην οικία του, ο οποίος –όπως υποστήριξε- είχε έρθει εκ μέρους του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), Σπ. Κλαδά. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ο εν λόγω βουλευτής –που είναι και φίλος του- τού είπε ότι για την υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων η ΥΠΕΕ θα τη χειριστεί με ηπιότητα, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξουν αποκαλύψεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου σε συνάρτηση με την 35χρονη.
Τέλος, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος χαρακτήρισε την παράδοση του επίμαχου DVD στο Μαξίμου ως «την πιο κατάπτυστη πράξη που έκανε ποτέ δημοσιογράφος».
Ο κομιστής θα κληθεί από τον ανακριτή
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δημοσιογράφος που κατονομάστηκε ως «κομιστής» του DVD, αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή, αρχικά ως μάρτυρας, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εμπλοκή του ενδεχομένως να έχει και ποινικές συνέπειες. Παράλληλα, μετά την αποκάλυψη του ονόματος του κομιστή, οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ζητήσουν και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εν λόγω ατόμου.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε η χρονική διάρκεια της χθεσινής κατάθεσης του κ. Ανδριανού στον ανακριτή. Σε αντίθεση με την πρώτη που είχε διαρκέσει περίπου μισή ώρα, η δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση, μόνο συμπληρωματική δεν ήταν, καθώς έφθασε τις δύο ώρες.