Κόσμος
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 17:43

Κένυα - Πληροφορίες για 10 νεκρούς από πυρά της Αστυνομίας

Επτά άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Οντίνγκα, κατά τη δεύτερα ημέρα διαδηλώσεων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης σε διάφορες περιοχές της Κένυας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς στην πόλη Κιζούμου, ενώ αξιωματούχος νοσοκομείου της περιοχής δήλωσε πως η αστυνομία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης διαδηλωτών στην πόλη Ελντορέτ, έκανε χρήση δακρυγόνων στην πτέρυγα επειγόντων περιστατικών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης και κτύπησε ένα φρουρό ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Reuters και του BBC, τόσο στο Ναϊρόμπι όσο και στην Κιζούμου, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που έχουν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις εκλογές, που κατέληξαν στην επανεκλογή του προέδρου Κιμπάκι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο της αστυνομίας στα όσα υποστήριξε ο Οντίγκα.

Από τις 27 Δεκεμβρίου (ημέρα των εκλογών), 620 άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους στις ταραχές που ξέσπασαν. Ωστόσο, ο Οντίγκα σήμερα έκανε λόγο για πάνω από 1.000 νεκρούς.