Πολιτική
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 21:28

Γ. Παπανδρέου: Εξεταστική για τις υποκλοπές

Την πρότασή του για τη σημερινή κατάσταση, «έναν επικίνδυνο κατήφορο της δημόσιας και της πολιτικής ζωής» για την οποία, όπως είπε, ευθύνεται η κυβέρνηση θα εκθέσει στην αυριανή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, για τον κ. Καραμανλή έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας» και μίλησε εκ νέου για συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της υπόθεσης των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Παπανδρέου το χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, έγκλημα απέναντι στη διαφάνεια και ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, τις οποίες ζούμε πια καθημερινά, είτε αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και την όλη υπόθεση γύρω από τον κ. Ζαχόπουλο, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει παραγάγει αυτό το κύκλωμα διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.