Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ καταιγίδες στις νότιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στην Πελοπόννησο. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και πιθανώς καταιγίδες στην Κρήτη, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)