Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 11:04

Κ. Καραμανλής: Ολα στο φως

Κανένας δεν είναι πάνω από τους θεσμούς και τους νόμους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου. «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην νομιμότητα, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν πρόκειται να χαριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής. Ο Πρωθυπουργός δεν δίνει απαντήσεις, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι πάνω από τους θεσμούς και τους νόμους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου. «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην νομιμότητα, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν πρόκειται να χαριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

«Οσα εντοπίζονται παραπέμπονται στη Διακαιοσύνη, επικουρούμε το έργο της, συκοφαντικές πιέσεις πλήττουν τη δικαιοσύνη, ας την αφήσουν ήσυχη να επιτελέσει την αποστολή της, είναι σε θέση να βρει και να αποκαλύψει τι κρύβεται» πίσω από τα πρόσφατα γεγονότα.

«Η κυβέρνηση αυτή ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει - δεν συμβιβάζομαι - τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες δεν τη θυσιάζω», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συζήτηση για την ποιότητα της δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται με λαϊκισμό και αφορισμούς.

Απαντώντας στη δήλωση του κ. Αλαβάνου ότι «η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση ο οποία δεν της αξίζει», ο κ. Καραμανλής ανέφερε τα εξής: «Δεν θα κρίνετε εσείς ποια κυβέρνηση θα έχει αυτός ο τόπος - αυτό το κρίνουν οι πολίτες που εκφράστηκαν στις πρόσφατες εκλογές».

«Οχι στην ισοπέδωση των πάντων»

«Δεν δέχομαι τη γενίκευση του νοσηρού. Δεν δέχομαι την αντίληψη που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν. Την αντίληψη ότι αυτή είναι η Ελλάδα. Όχι, δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Δεν είναι η Ελλάδα ταυτισμένη με τη νοσηρή κατάσταση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο μήνα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Οι γενικεύσεις που ξεκινούν από ένα γεγονός στο υπουργείο Πολιτισμού, οι αφορισμοί, οι αναπόδεικτες καταγγελίες, οι ακρότητες, δεν υπηρετούν. Βλάπτουν τη δημόσια ζωή, βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον».

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες προσλήψεων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι γενικεύσεις δεν ωφελούν. «Η αλήθεια είναι ότι το ΑΣΕΠ θωρακίστηκε με νέες, ουσιαστικές αρμοδιότητες και λειτουργεί αποτελεσματικότερα», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής ο οποίος κατέθεσε πίνακα με τα 11 μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Αλ. Αλαβάνος: Ο Πρωθυπουργός δεν δίνει απαντήσεις

«Ο Πρωθυπουργός δεν δίνει απαντήσεις, η χώρα μας ζει σε κλίμα σήψης και νοσηρότητας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας χαρακτηριστικά με αφορμή την απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτησή του: «Δεν δέχομαι απαντήσεις "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" που δεν απαντούν στην ουσία της υπόθεσης».

«Δεν θέλουμε έναν πρωθυπουργό υπό παρακολούθηση, όπως στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία έκλεισε μπαίνοντας στο αρχείο», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό.

«Γιατί η ΝΔ δεν δέχεται εξεταστική επιτροπή σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο», ρώτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με μία ακόμη ερώτηση: «Γιατί δεν απομακρύνετε τον επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπ. Κλαδά μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση;»

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο θέμα του βουλευτή της ΝΔ που φέρεται να είχε συνάντηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ρωτώντας για ποιο λόγο δεν γνωστοποιείται το όνομά του.

«Η δική σας σήψη είναι υπονόμευση του δημοκρατικού μας συστήματος», σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση η οποία δεν της αξίζει, για να λάβει την άμεση απάντηση του Κώστα Καραμανλή: «Κύριε Αλαβάνο δεν θα κρίνετε εσείς ποια κυβέρνηση θα έχει αυτός ο τόπος, αυτό το κρίνουν οι πολίτες που εκφράστηκαν στις πρόσφατες εκλογές».

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες

«Οι επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου είναι άνευ ουσίας και στοχεύουν στην παραπλάνηση του λαού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, η οποία όπως αναφέρει, «κινήθηκε στη γραμμή της υποκρισίας και του αποπροσανατολισμού».

«Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες παραπέμποντας τα πάντα στη δικαιοσύνη. Δεν του ζήτησε κανείς να γίνει δικαστής. Αλλά και δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή η συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης στο όνομα της παραπομπής των θεμάτων στη δικαιοσύνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

«Οι επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου είναι άνευ ουσίας και στοχεύουν στην παραπλάνηση του λαού. Και αυτό, γιατί το νομικό καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση κάνει πιο αντιδραστικό το υπάρχον, που ήδη δυσκολεύει και αυτόν ακόμα τον στοιχειώδη κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ικανοποίηση ΛΑΟΣ για την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Την ικανοποίησή του για τη φράση του κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση επίκαιρη ερώτησής του για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρατήρησε ότι, εάν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει το DVD, «η υπόθεση θα είχε κλείσει και τώρα θα ασχολούμαστε με σοβαρά ζητήματα όπως το ταξίδι, το Ασφαλιστικό και το ξεπούλημα των λιμανιών». «Μπλέξατε σαν τον Ηρακλή με τις κουβαρίστρες από δικό σας λάθος ή από σκοπιμότητα, για να δείτε από περιέργεια τι περιέχει η κασέτα», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.