Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 11:16

Αλέκος Αλαβάνος: Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση η οποία δεν της αξίζει

«Ο Πρωθυπουργός δεν δίνει απαντήσεις, η χώρα μας ζει σε κλίμα σήψης και νοσηρότητας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας χαρακτηριστικά με αφορμή την απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτησή του: «Δεν δέχομαι απαντήσεις "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" που δεν απαντούν στην ουσία της υπόθεσης».

«Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ σήμερα καθυστερημένα, γιατί η χώρα μας ζει σ' ένα κλίμα σήψης, νοσηρότητας. Η κοινωνία αισθάνεται απογοήτευση, παραίτηση, αηδία. Ο πολιτισμός, που θα έπρεπε να είναι το καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές, έχει γίνει εστία εκφυλισμού», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος.

«Δεν θέλουμε έναν πρωθυπουργό υπό παρακολούθηση, όπως στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία έκλεισε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε έναν Πρωθυπουργό υπό εκβιασμό», παρατήρησε ο Αλέκος Αλαβάνος και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό.

«Γιατί η ΝΔ δεν δέχεται εξεταστική επιτροπή σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο», ρώτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με μία ακόμη ερώτηση: «Γιατί δεν απομακρύνετε τον επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπ. Κλαδά μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση;»

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο θέμα του βουλευτή της ΝΔ που φέρεται να είχε συνάντηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ρωτώντας για ποιο λόγο δεν γνωστοποιείται το όνομά του: «Όταν επί μέρες ακούμε ότι βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε σε μια διαδικασία συναλλαγής, με καλές ή με κακές προθέσεις, το ακούμε καθημερινά στα δελτία, ξενυχτάει ο ελληνικός λαός, δεν μπορεί εσείς ως επικεφαλής της ΝΔ, ως Πρωθυπουργός, να μη δίνετε απάντηση, να μη ζητάτε απ' αυτούς που κατήγγειλαν, να δώσουν τα στοιχεία, να μην υπερασπίζεστε ή να καταγγείλετε τον έναν βουλευτή, εκείνον ο οποίος είναι κρίσιμος για την ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης της χώρας μας», υπογράμμισε.

«Η δική σας σήψη είναι και η αποσύνθεση του δικομματικού συστήματος», σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση η οποία δεν της αξίζει, για να λάβει την άμεση απάντηση του Κώστα Καραμανλή: «Κύριε Αλαβάνο δεν θα κρίνετε εσείς ποια κυβέρνηση θα έχει αυτός ο τόπος, αυτό το κρίνουν οι πολίτες που εκφράστηκαν στις πρόσφατες εκλογές».