Πολιτική
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 19:18

Ενωτικό μήνυμα Γ. Παπανδρέου

Ενωτικό κάλεσμα προς το εσωτερικό του κόμματος του απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος τονίζοντας ότι η 11η Νοεμβρίου αποτελεί παρελθόν και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα προς όλες τις εσωκομματικές πλευρές με την ανάθεση συγκεκριμένων ρόλων σε στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και άλλοι. Τόνισε ότι η 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί παρελθόν και κάλεσε όλα τα στελέχη σε μια φυγή προς τα εμπρός και τη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την Ελλάδα του 2020. Ανέφερε επίσης ότι η ηγεσία του Κινήματος θα εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Ύστερα από όλα αυτά ζήτησε να εγκαταλείψουν όλοι τα μικρομάγαζα και πρόσθεσε ότι όροι όπως λευκή απεργία και στρατηγική ήττας δεν εκφράζουν τη βούληση και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατέχει το μοναδικό ρεκόρ παγκοσμίως να μην έχει διαλευκάνει ούτε μία μεγάλη υπόθεση. Χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος, όπως τόνισε, «έχει επιλέξει ως συνήθη τακτική να νίπτει τας χείρας του και να φορτώνει το βάρος των σκανδάλων που παράγει η κυβέρνησή του στη δικαιοσύνη».

Αλλά σε ποια δικαιοσύνη, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Σε αυτή που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση των υποκλοπών και εκείνη που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το πόρισμα Ζορμπά;»

Αναφέρθηκε επίσης στην ύπαρξη λίγων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι συντονίζονται με την κυβερνητική βούληση.