Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανόν να βρέξει στα βορειοδυτικά. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και αργότερα 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και αργότερα 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ αρχικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί 6 με 7 και τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο 8 Μποφόρ.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)