Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 13:03

Υποθεση Ζαχόπουλου: Κατάθεση Δημ. Καμπουράκη

ΜΕ ΤΗΝ κατάθεση στον ανακριτή του δημοσιογράφου του Mega Δημήτρη Καμπουράκη συνεχίζεται σήμερα ο κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε μετά τον ισχυρισμό του Θέμου Αναστασιάδη ότι κάποιοι στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχαν δει το επίμαχο DVD.

Την ίδια ώρα, η υγεία του Χρήστου Ζαχόπουλου καλυτερεύει και μπορεί να επικοινωνεί όλο και περισσότερο με τους οικείους του. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο χρόνο κατά τον οποίο θα είναι σε θέση να καταθέσει.

Τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης έδωσε μαραθώνια κατάθεση στον 2ο ειδικό ανακριτή προβάλλοντας νέους ισχυρισμούς που δίνουν διαφορετική διάσταση στην υπόθεση και «πυροδότησαν» ακόμα περισσότερο τη διαμάχη του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αλλά και την Εύη Τσέκου.

Αναλυτικά, ο Θέμος Αναστασιάδης υποστήριξε τα εξής: «Τρία πράγματα έχω μόνο και μου επιτρέπεται να πω, το ένα είναι ότι η ίδια η Τσέκου μάς δήλωσε ότι είχε σταλεί το υλικό και το DVD στο Μαξίμου, μέσω μιας φίλης της που δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού. Δεύτερον, σε απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα πέντε εκατομμύρια, τα λεφτά αυτά τα μάζεψα από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% της εφημερίδας σε εφοπλιστή της δεξιάς και φίλο του κ. Καραμανλή. Και το τρίτο που έχω να πω είναι ότι έχω στοιχεία και προσκόμισα και στοιχεία ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα».

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, που τον χαρακτήρισε «δημοσιογραφικό αλητάκι», ενώ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τον κατονόμασε κατηγορηματικά ως τον κομιστή του επίμαχου DVD. Ταυτόχρονα, ανακοίνωση - απάντηση με τον οποία τον διαψεύδει εξέδωσε διά του συνηγόρου της η 35χρονη κατηγορούμενη, Εύη Τσέκου.

Διαψεύδει το Mega

Σε ανακοίνωσή του το Mega αναφέρει: «Ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ενσυνειδήτως ψέματα, με στόχο να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί καθημερινά τα όσα προκύπτουν και συζητούνται για τη δυσώδη αυτή υπόθεση http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/22/1465463.htm ».

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί

Bαριές κουβέντες αντάλλαξαν χθες οι άλλοτε φίλοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Θέμος Αναστασιάδης. Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Αntenna, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος χαρακτήρισε τον πρώην συνέταιρό του «αλητάκι της δημοσιογραφίας». Συνέχισε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Αlter, λέγοντας- ανάμεσα σε άλλα- ότι «ο Θέμος θέλει ψυχίατρο», «δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχει αφήσει κανέναν, ούτε την ίδια του την οικογένεια, που να μην έχει προδώσει. Ή είναι άρρωστος και χρειάζεται θεραπεία, ή... δεν μπορώ να ξέρω. Είναι άτομο άρρωστο, βουλιμικό και επικίνδυνο».

Όμως, και ο Θέμος Αναστασιάδης, στο δελτίο ειδήσεων του Αntenna υποστήριξε ότι ο συνέταιρός του είχε προτείνει να μη δημοσιεύσει η εφημερίδα την υπόθεση των Ινδών που εργάζονταν ανασφάλιστοι στο σπίτι του πρώην υπουργού Β. Μαγγίνα. «Μήπως μας δώσουν κανένα αντάλλαγμα», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Θ. Αναστασιάδη. Επίσης είπε: «Μας κάνει τον τιμητή της δημοσιογραφίας, αυτός με τον Κορκολή», δήλωσε ότι δεν εργαζόταν στην εφημερίδα και τον κατηγόρησε για υπερβολικό πλουτισμό.