Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 10:33

Εν αναμονή διώξεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου

ΣΤΗΝ αρμόδια εισαγγελέα Μαρία Γκανέ καταθέτει σήμερα ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό του μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Θέμου Αναστασιάδη.

Στον ανακριτή θα καταθέσει σήμερα ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος σχετικά με δημοσίευμα που εμφανίζει το Δημήτρη Καμπουράκη από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA να δηλώνει ό,τι στο κανάλι είχαν δει το επίμαχο υλικό.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις μέσω υπομνήματος, για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», από τον πρώτο απολογισμό της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολύ σύντομα- ίσως και εντός της ημέρας- ο δικαστικός λειτουργός μπορεί να ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την άσκηση νέων διώξεων για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, πιθανότατα κατά παντός υπευθύνου, πριν περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι η προσωποποίησή τους εις βάρος τουλάχιστον τεσσάρων προσώπων.

Ποιος είδε το DVD;

Στο μεταξύ, προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso αναπαραγάγει ένα άλλο (24-12-07) και αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα βασικό στέλεχος του Mega είδε οπτικοακουστικό υλικό και μάλιστα αμοντάριστο. Στο δημοσίευμα γίνεται επίκληση τηλεφωνικής επικοινωνίας του συντάκτη Στέφανου Χίου με το δημοσιογράφο του Mega, Δημήτρη Καμπουράκη.

Μάλιστα, ο κ. Χίος δηλώνει ότι έχει καταγράψει τη συνομιλία, κατά την οποία - σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - ο κ. Καμπουράκης του λέει ότι η παρουσιάστρια του δελτίου είδε το βίντεο που πήγε η κατηγορούμενη Εύη Τσέκου και ο δικηγόρος- εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος και έκρινε ότι δεν μπορεί να προβληθεί, καθώς είναι μόνο ερωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοσίευμα της Espresso επικαλέστηκε ο κ. Αναστασιάδης ως στοιχείο, κατά την κατάθεσή του στον ανακριτή, για να αποδείξει ότι «ροζ» υλικό επιδείχθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Καμπουράκης κλήθηκε και κατάθεσε εκτάκτως χθες στον αρμόδιο ανακριτή, διαψεύδοντας σε έντονο ύφος το δημοσίευμα. Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, δήλωσε ότι όσα είπε στον κ. Χίο ήταν όλα ένα αστείο, μία «συζήτηση χαβαλέ» και βγαλμένα από το μυαλό του, ενώ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σχετική αγωγή. «Ουδέποτε στο Mega είδαμε τέτοιο υλικό», τόνισε κατηγορηματικά. Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει το Mega.

Αργά χθες το βράδυ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί “Extra” και “Alter” μετέδωσαν την ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ των δημοσιογράφων Χίου και Καμπουράκη, στην οποία ο τελευταίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η δημοσιογράφος του Mega Ολγα Τρέμη είδε απόσπασμα του επίμαχου DVD και στη συνέχεια περιέγραψε το περιεχόμενό του.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του ο Δημήτρης Καμπουράκης επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι επρόκειτο για «συζήτηση χαβαλέ» και τόνισε πως δεν γνώριζε ότι η συνομιλία του με τον Στέφανο Χίο ηχογραφείτο.