Κόσμος
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:15

Κένυα: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες τη νύχτα στην Κένυα στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν εξαιτίας της αμφισβητούμενης επανεκλογής του προέδρου Μουάι Κιμπάκι, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στο Ναϊρόμπι με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν για την επίλυση της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο Καπτέμπουα και δυο στο Μπαχάτι, περιοχές που βρίσκονται κοντά στην πόλη Νακούρου της δυτικής Κένυας, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι και ένας στην πόλη Μόλο της δυτικής Κένυας.

Ο Ανάν βρίσκεται από χθες στο Ναϊρόμπι στο πλαίσιο διαμεσολαβητικής προσπάθειας για την επίλυση της κρίσης που ξέσπασε μετά τις προεδρικές εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Πορτοκαλί Δημοκρατικό Κίνημα» ματαίωσε τις προγραμματισμένες για σήμερα διαδηλώσεις ύστερα από σχετική έκκληση του Αναν, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη του κόμματος Ράιλα Οντίνγκα.

Συνολικά 780 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τις εκλογές μεταξύ των οπαδών και των αντιπάλων του Κενυάτη προέδρου.