Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 14:41

Αντώναρος: «Η κυβέρνηση κάνει στο ακέραιο το καθήκον της»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει στο ακέραιο το καθήκον της και αυτό είναι απολύτως σαφές και αποδεικνύεται από όλες τις δράσεις, τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση αν θεωρεί δικαιολογημένη την άποψη που εκφράζει το 70% των πολιτών σε σφυγμομέτρηση ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου αγγίζει προσωπικά τον πρωθυπουργό. Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν έχει πείσει γι' αυτό, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν σχολιάζει ποτέ της μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη και κατά του κ. Ανδριανού επειδή κράτησε το dvd και δεν το παρέδωσε στη Δικαιοσύνη τις ημέρες που βρισκόταν με τον πρωθυπουργό στη Μόσχα, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι ρωτήθηκε και χθες με παρεμφερή τρόπο και έδωσε απάντηση με απόλυτη σαφήνεια η οποία ισχύει στο ακέραιο.

Σε ό,τι αφορά τα «περί σκευωρίας που θα επιστρέψει ως μπούμερανγκ», όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης και αν επιμένει η κυβέρνηση ότι από αυτόν πήρε το dvd, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ρουσόπουλος έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τι έχουν πει δημόσια.

Αναφερόμενος στο βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Κουκοδήμο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ασχολείται με το θέμα ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τραγάκης, ο οποίος, αφού μίλησε με το βουλευτή, εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση από την οποία προκύπτει ότι ο βουλευτής έχει δεσμευτεί να προβεί στην έκδοση αναλυτικής ανακοίνωσης.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο κ. Κλαδάς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε σε χθεσινή σχετική απάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη σε συνέντευξή του προς τους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ.

Π. Τατούλης για Δ. Κουκοδήμο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο ρ/σ Alpha 98,9 για το εάν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Κουκοδήμος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Τατούλης απάντησε τα εξής:

«Χωρίς καμία χρονοτριβή. Σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα και να ριχτεί άπλετο φως. Ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν ένα σύμβολο για τη νεολαία μας και την πατρίδα μας, ένας κορυφαίος ολυμπιονίκης, αν όμως έχει κάνει το ατόπημα να μην έχει πει την αλήθεια και να μην έχει προστατεύσει το κύρος της θεσμικής του παρουσίας, δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να παραιτηθεί. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, δεν θέλω να μένει κανένα κομμάτι σκοταδιού στις υποθέσεις».