Πολιτική
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 10:12

ΤΕΕ: Ατυχής ενέργεια η επερώτηση 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ατυχή ενέργεια, χαρακτηρίζει την επερώτηση 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιάννης Αλαβάνος.

Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Θα μπορούσε - η επερώτηση - να μετατραπεί σε μια επιτυχή παρέμβαση, αν σε συνεργασία με το ΤΕΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το ΠΑΣΟΚ οργανώσει μια συζήτηση επί των συγκεκριμένων θεμάτων, μέσα από την οποία είναι δυνατόν να διαφανούν λύσεις που δεν θα δυναμιτίζουν την Παιδεία και ταυτόχρονα την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, υπογραμμίζεται στην επιστολή.»

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ η επερώτηση συνιστά πρόχειρη προβολή θέσεων, που φανερώνουν άγνοια πολύ σημαντικών παραμέτρων του θέματος και είναι επικίνδυνες για την Παιδεία συνολικά. Τονίζει, μάλιστα, ότι τα περιστατικά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη επερώτηση είναι αντίθετα με την πραγματικότητα και την ισχύουσα νομοθεσία.

Στην επιστολή προστίθεται ότι το ΤΕΕ έχει ξεκινήσει ένα πολύ σοβαρό διάλογο με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το θέμα αυτό, ο οποίος βρίσκεται προς το τέλος του. Ο κ. Αλαβάνος εκφράζει την πεποίθηση ότι η προσωπική παρέμβαση του κ. Παπανδρέου μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα θετική στην εξέλιξη αυτού του διαλόγου.