Κόσμος
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 21:21

ΠΓΔΜ - Συλλυπητήρια της Εκκλησίας για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Η Ιερά Σύνοδος της αποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», με επιστολή της στην Εκκλησία της Ελλάδας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, την τελευταία δεκαετία ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας αναδείχτηκε ως χαρισματικός ποιμένας και αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στις ανάγκες του ποιμνίου του. Με το θάνατο του, τόσο η Εκκλησία της Ελλάδας όσο και ολόκληρος ο ορθόδοξος κόσμος, έχασαν μία σημαντική προσωπικότητα. Για εμάς, η γενναία του στάση στην αντιμετώπιση της ασθένειας του, αποτελεί παράδειγμα μοναδικό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ίδιας Εκκλησίας υπάρχει η είδηση για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Σε αυτή αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι η θητεία του ως προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας συνοδεύτηκε από ορισμένα γεγονότα, όπως η σύγκρουσή του με την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη για το θέμα των ταυτοτήτων, η επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Ιωάννη Παύλου Β, η οποία μέχρι τότε φάνταζε αδιανόητη και η αντιδικία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη δικαιοδοσία των μητροπόλεων των αποκαλούμενων «νέων χωρών» στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ