Πολιτική
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 12:06

ΠΑΣΟΚ: Μεσάζων για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ο κ. Χατζηγάκης

Για αλλεπάλληλες κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας. Ειδικότερα και ενδεικτικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«1. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σε επανειλημμένες, αήθεις επιθέσεις κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι δεν τον ικανοποίησε η γνωμάτευση του ανωτάτου δικαστηρίου, που ο ίδιος ζήτησε, επί συγκεκριμένων ρυθμίσεων, τις οποίες σκοπεύει να φέρει στη Βουλή. Ο κ. υπουργός επετέθη με ανοίκειες και απαξιωτικές εκφράσεις κατά του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, επειδή το τελευταίο έκρινε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ως αντισυνταγματικές. Στην πραγματικότητα, ο κ. υπουργός αδυνατεί να αποδεχθεί την αντίσταση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να το ποδηγετήσει.

2. Ύστερα από δύο απαλλακτικές αποφάσεις, επιχειρείται να δικαστούν για τρίτη φορά, για το ίδιο θέμα, τα επί ΠΑΣΟΚ μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ, μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελικού λειτουργού προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η συγκεκριμένη πορεία της υπόθεσης χαρακτηρίζεται ως «χωρίς προηγούμενο».

3. Το πόρισμα Ζορμπά για την λεηλασία του Ταμείου των Δημοσιογράφων μπήκε στο αρχείο, με ευθύνη του αρμόδιου Εισαγγελικού λειτουργού. Με τον ίδιο τρόπο, είχε μπει στο αρχείο και το πρώτο πόρισμα για την λεηλασία του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ήδη αυτοακυρωθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρόβλιας και προσθέτει: «Αντί να λειτουργεί ως υπουργός Δικαιοσύνης, έχει αποδεχθεί τον ρόλο του μεσάζοντα για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Έλεγχος, που επιχειρείται και εξελίσσεται, άλλοτε μεν, με μετωπικές επιθέσεις κατά των δικαστών και με προσπάθειες εκφοβισμού τους, άλλοτε δε, με την συνεργασία ολίγων, συγκεκριμένων και πρόθυμων δικαστικών λειτουργών, που λειτουργούν ως βραχίονες της κυβέρνησης και μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

«Το ΠΑΣΟΚ τιμά, σέβεται και στηρίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών. Στις παρούσες δραματικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, το χρέος των δικαστικών λειτουργών είναι να επιβεβαιώσουν την ανεξαρτησία τους και να επιδείξουν την αντικειμενικότητά τους προς κάθε κατεύθυνση. Να αντισταθούν στις άμεσες και έμμεσες πιέσεις της κυβέρνησης και των ανθρώπων της. Να αγνοήσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού τους. Να εξακολουθούν να τιμούν το λειτούργημά τους. Να εξακολουθούν να υπηρετούν την Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό», καταλήγει ο κ. Ρόβλιας.