Πολιτική
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 14:19

Γ. Παπανδρέου: «Εχουμε μία κυβέρνηση που δεν αξίζει στον τόπο»

«Εχουμε μία κυβέρνηση που δεν αξίζει στον τόπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της ΓΣΕΕ με θέμα: «Φτώχεια, Εκπαίδευση και Κοινωνικές Ανισότητες στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης», κάνοντας λόγο για «γρίζο τοπίο που πληγώνει την Ελλάδα και προσβάλλει τους Έλληνες».

«Είμαστε στη δίνη ενός υπόκοσμου, μυστικών υπηρεσιών, λάσπης και σήψης», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και επεσήμαεν ότι η όλη αυτή η εικόνα έχει άμεση σχέση με τα κοινωνικά προβλήματα, διότι, όπως είπε, «υποκρύπτεται μια αντίληψη διακυβέρνησης, μια αντίληψη διαχείρισης της εξουσίας, μια αντίληψη διαχείρισης των δημόσιων πόρων, του δημόσιου πλούτου». «Είναι αυτή η πελατειακή αντίληψη, είναι η αντίληψη του κράτους - λάφυρο, είναι η αντίληψη ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον δημόσιο πλούτο κατά το δοκούν και, βεβαίως, να υποστηρίζουμε τους "ημέτερους" και αρεστούς, και όχι να στηρίζουμε τα ίσα δικαιώματα για όλους και για τους άξιους», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση απασχολείται σήμερα με την συγκάλυψη, αλλά και την παραγωγή σκανδάλων, ενώ την ίδια στιγμή, οι πληγές της κοινωνίας μας είναι ανοιχτές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε λέγοντας: «Μία από αυτές, είναι αυτή που διαπραγματεύεται σήμερα η ΓΣΕΕ - και την συγχαίρω γι' αυτή την πρωτοβουλία- γύρω από το θέμα της φτώχειας και της εκπαιδευτικής ανισότητας».