Πολιτική
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ των ανέμων σε όλη τη χώρα και παγετό το πρωΐ στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι 4 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη το πρωΐ. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βόρειοι 7 και στα ανατολικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα νότια 8 με 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς αργότερα λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές στα βόρεια και τη Δυτική Κρήτη. Ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)