Πολιτική
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 11:13

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Σπύρου Κλαδά

ΠΕΡΙΠΟΥ μία ώρα διήρκεσε η κατάθεση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρου Κλαδά στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, η οποία ερευνά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο κ. Κλαδάς αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ αμέσως μετά τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αρνείται όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.

Στην κ. Γκανέ καταθέτει σήμερα και ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Υπάρχουν ντοκουμέντα

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος τον επισκέφθηκε στην οικία του και του μετέφερε αίτημα του ειδικού γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρου Κλαδά να σταματήσει κάθε αναφορά στο πρόσωπο του τελευταίου με αντάλλαγμα το «πάγωμα» της υπόθεσης των 5,5 εκατ. ευρώ του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι δεν έχει καταγράψει τη συνομιλία με τον κ. Κουκοδήμο, καθώς, όπως είπε, “δεν καταγράφω τους φίλους μου”. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για τη συνάντηση αυτή υπάρχουν ντοκουμέντα, καθώς έχει καταγραφεί από τρίτο πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά τον «δεύτερο βουλευτή», που όπως έχει καταθέσει ο στενός συνεργάτης του είχε ενδιαφερθεί τηλεφωνικά για τον επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος μίλησε απλώς για βουλευτή και όχι για «δεύτερο βουλευτή» υπαινισσόμενος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Συνάντηση Κ. Καραμανλή – Λ. Ζαγορίτη

Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, κατά την οποία αναμένεται να τεθεί και το θέμα του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κώστα Κουκοδήμου.

Σημειώνεται ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτίμησε ότι θα έπρεπε να υπάρχει αναστολή για ένα δίμηνο της συμμετοχής του κ. Κουκουδήμου στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρίνισε πάντως ότι αυτή του η θέση δεν στρέφεται κατά των χειρισμών του σημερινού γραμματέα της Κ.Ε. της παράταξης, Λ. Ζαγορίτη.