Πολιτική
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 12:29

Δ. Σιούφας: Ο Αρχιεπίσκοπος αφήνει πίσω του έργο σε πλήρη ακμή

«Η Βουλή των Ελλήνων απευθύνει το ύστατο χαίρε στο μεγάλο ταγό της Εκκλησίας, στο μεγάλο Έλληνα. Εκπροσωπώντας όλες τις πτέρυγες της Βουλής καταθέτω τον οφειλόμενο φόρο τιμής, καταθέτω τον καθολικό σεβασμό στον πνευματικό Ηγέτη που έθεσε στη διακονία της Εκκλησίας, στην υπηρεσία της Πατρίδας, στο χρέος προς την Κοινωνία μας, τα σπάνια χαρίσματά του, τις εξαιρετικές ικανότητές του, τη μεγάλη δύναμη της ψυχής του». Τα παραπάνω ανέφερε στον επικήδειό του για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ενίσχυσε το ρόλο της Εκκλησίας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο και κάτω από την εμπνευσμένη ηγεσία του, αναδείχθηκαν υψηλότερα οι αξίες του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, ως σύμβολα και δείκτες πορείας.

«Ήταν προσωπικότητα μοναδική», συνέχισε ο κ. Σιούφας, «που εντυπωσίαζε χωρίς να το προσπαθήσει και ενέπνεε χωρίς να το επιβάλει. Ακολουθούσε την παράδοση, με σοφή προσαρμογή στους καιρούς. Δίδασκε, κάθε στιγμή με το λόγο, τη συμπεριφορά και το έργο του. Παραδειγμάτισε ανεβαίνοντας το Γολγοθά του! Κατέληξε γυρνώντας στην Ιθάκη του! Όρισε, εκ νέου, το θάρρος και την καρτερία».

«Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, μας εγκατέλειψε πρόωρα. Αφήνει, όμως, έργο σε πλήρη ακμή, σε πλήρη εξέλιξη. Έργο που συνεχίζεται, γιατί στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες του Χριστιανισμού. Στις αρχές και τις αξίες που, με το δικό του αγώνα, ρίζωσαν βαθιά στις ψυχές και στο νου όλων των Ελλήνων.

Αιωνία να είναι η ανάπαυσή του. Αιωνία να είναι η μνήμη του», κατέληξε στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής.