Πολιτική
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 18:13

Ανεξάρτητος ο Κ. Κουκοδήμος

Την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον Πρόεδρο της Βουλής παρέδωσε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος. Στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος κάνει λόγο για άδικη επίθεση προς το πρόσωπό του και τονίζει πως θα αγωνιστεί για την πλήρη ηθική και πολιτική δικαίωσή του. Υπογραμμίζει ακόμη ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Ολόκληρη η επιστολή. Η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη, τονίζει ο Θ. Ρουσόπουλος. ΠΑΣΟΚ: Η «θεατρική παράσταση συνεχίζεται».

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ανεξαρτητοποίησής του στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα παρέδωσε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος.

Στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος κάνει λόγο για σκληρή και άδικη επίθεση προς το πρόσωπό του η οποία επεκτείνεται και στην παράταξη την οποία υποστηρίζει.

Ο βουλευτής τονίζει πως θα αγωνιστεί για την πλήρη ηθική και πολιτική δικαίωσή του και πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Η επιστολή

«Μέρες τώρα γίνεται μία επίμονη, σκληρή και άδικη επίθεση κατά του προσώπου μου, η οποία προεκτείνεται εναντίον της πολιτικής παράταξης,στην οποία με υπερηφάνεια ανήκω. Οπως και στο παρελθόν διεκδίκησα με θυσίες, ευγένεια και τεράστιες προσωπικές στερήσεις, την επικράτηση στο στίβο του κλασσικού αθλητισμού, έτσι και τώρα θα αγωνιστώ με τους ίδιους όρους για την πλήρη δικαιοσύνη.

»Ηθική και πολιτική. Μέχρις ότου, όμως, η οδυνηρή για μένα αυτή κατάσταση τελειώσει οριστικώς, αισθάνομαι την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθώ ως βουλευτής, ώστε ό,τι εις βάρος μου λέγεται να μην αντανακλά στην παράταξή μου,της οποίας τις πολιτικές επιλογές αταλάντευτα θα εξακολουθήσω να στηρίζω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε μιλήσει για απόπειρα συναλλαγής με «πρωταγωνιστή» τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρο Κλαδά – με αφορμή τα 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη- λέγοντας πως ο βουλευτής της ΝΔ (χωρίς να τον κατονομάσει) τον είχε επισκεφθεί και του μετέφερε τα περί συναλλαγής, χωρίς όμως ο ίδιος να επιχειρήσει να συναλλαγεί.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, με επιστολή του είχε παραδεχθεί ότι επισκέφθηκε το σπίτι του κ. Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο είχε υποστηρίξει ότι η οποιαδήποτε αναφορά του σε πρόσωπα και καταστάσεις απηχούσε την προσωπική του άποψη και ότι δεν προκύπτει «ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα κανενός είδους συναλλαγή».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε δηλώσει προσφάτως ότι ο κ. Κουκοδήμος θα έπρεπε να τεθεί για ένα δίμηνο εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη

«Ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος πήρε την απόφασή του. Η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη στην υλοποίηση του έργου της, για το οποίο έλαβε πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ.

Γ. Τραγάκης: Ισχυρή η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι ισχυρή, διότι είναι συμπαγής και στηρίζεται στην ετυμηγορία των Ελλήνων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης.

Ο κ. Τραγάκης ανέφερε ότι ο κ. Κουκοδήμος επικοινώνησε μαζί του πριν καταθέσει την επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του.

«Εύχομαι την πλήρη επιβεβαίωση των διαβεβαιώσεων που παρέχει για μια ακόμη φορά ο βουλευτής», πρόσθεσε ο κ. Τραγάκης.

ΠΑΣΟΚ: «Η θεατρική παράσταση συνεχίζεται»

«Η θεατρική παράσταση συνεχίζεται. Η ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου, είναι ό,τι ήταν το “δημοσιογραφικό απόρρητο” του Ανδριανού. Ο Ελληνικός λαός έχει αγανακτήσει. Δεν πάει άλλο».

Tα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκοδήμου.

ΚΚΕ: Πρόβλημα ανάληψης πολιτικής ευθύνης από ΝΔ πάνω απ' όλα

«Η υπόθεση αυτή είναι ένα κουβάρι. Αυτό είναι δικό του θέμα, παραμένει όμως ως πρόβλημα πριν απ' όλα ανάληψης εκ μέρους της ΝΔ των πολιτικών της ευθυνών. Έχουμε την αίσθηση ότι δεν τις έχει αναλάβει».

Αυτό δήλωσε η γενική γραμμετέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Κουκοδήμου.

ΣΥΝ: Η κυβέρνηση έχασε κάθε ηθικό έρεισμα

«Η σημερινή ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της ΝΔ καθιστά σαφές γιατί ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε πριν 15 μέρες να απαντήσει στην Βουλή στο ευθύ ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εν λόγω βουλευτή του, γιατί δραπετεύει αύριο από τη Βουλή στη νέα ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αποκαλύπτει ότι η σημερινή πλειοψηφία είναι κρίκος ενός συστήματος όπου οι πάντες εκβιάζουν κι εκβιάζονται».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ στην οποία προστίθενται τα εξής: «Η κυβέρνηση του κ Καραμανλή έχει χάσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί το ρεύμα εκείνο που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα πλειοψηφία, ώστε να βγει ο τόπος από τη βαθιά κρίση στην οποία έχει εμπλακεί».

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: «Λύκος» ο Σπ. Κλαδάς

«Λύκο» και «ένοχο» αποκάλεσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρο Κλαδά.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επανέλαβε ότι ο κ. Κλαδάς τού ζήτησε να συμβιβαστεί και να κουκουλώσει την υπόθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στον κ. Κουκοδήμο, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τον χαρακτήρισε «αρνάκι με ίσως μεγαλύτερη ουρίτσα».