Κόσμος
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 16:18

Επίσκεψη Π. Δούκα στη Δαμασκό

Επίσκεψη στη Δαμασκό πραγματοποιεί από αύριο 5 έως την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Δούκας, επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται παράλληλα με τη σύγκληση της 7ης συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος - Συρίας, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των ελληνοσυριακών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Η επίσημη υποδοχή της ελληνικής αποστολής θα γίνει στη Δαμασκό από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, κ. Meqdad, ενώ κατά την τριήμερη επίσκεψή του ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών κ. θα έχει σειρά επαφών με κορυφαίους εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης, με τους οποίους αναμένεται να έχει συζητήσεις για διμερή θέματα Ελλάδας - Συρίας καθώς και για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δούκας θα συναντηθεί επίσης, με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Συρίας κ. Dardari, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, καθώς και με τους Σύρους υπουργούς Εξωτερικών, Βιομηχανίας, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφοριών, Τουρισμού, Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου.

Παράλληλα με την ΜΔΕ Ελλάδας - Συρίας, στην πρωτεύουσα της Συρίας διοργανώνεται Επιχειρηματική Αποστολή, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από εβδομήντα Έλληνες επιχειρηματίες, προερχόμενοι από ένα ευρύ φάσμα του οικονομικού, επιχειρηματικού χώρου, τη ναυτιλία, την ενέργεια, τις κατασκευές, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες κα.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών και της πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα, με επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιόχειας και συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, κ. Ιγνάτιο.