Πολιτική
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 16:53

Αποχωρεί το ΠΑΣΟΚ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Tην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου μετά από αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν κληθεί οι όλοι πρώην υπουργοί Πολιτισμού με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, γνωστοποίησαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στελέχη του Κινήματος. Αίτια για την εν λόγω απόφαση, η σειρά κλητεύσεων των πρώην υπουργών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/05/1471698.htm και το θέμα της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Επιτροπή.

Δεν θα πάμε να συζητήσουμε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου με την κ. Παπαζώη, παρατήρησε χαρακτηριστικά η αρμόδια από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ ο εισηγητής για θέματα Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, χαρακτήρισε την υπόθεση φάρσα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι αυτό που προέχει πριν από όλα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος –όπως σημείωσε- ήταν ο πρώτος υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης. Και αναρωτήθηκε αν η άρνηση του πρωθυπουργού να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής προδίδει αλαζονεία ή φόβο.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε τρία στοιχεία:

- Την άρνηση του πρωθυπουργού να προσέλθει στην Επιτροπή, παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η παρουσία του στο υπουργείο Πολιτισμού δεν ήταν συμβολική, αλλά προτεραιότητα για τη χώρα.

- Τους πρωταγωνιστές -όπως είπε- του σκανδάλου Ζαχόπουλου που είναι όλοι του περιβάλλοντος και προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού από τον οποίο και διορίστηκαν.

- Την επιμονή του κ. Κ. Καραμανλή πριν από τις εκλογές του 2004 σε θέματα διαφάνειας και αναβάθμισης του Κοινοβουλίου, την οποία -όπως ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου- τώρα αρνείται.

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε επίσης, ότι η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό, αν δεν τον υποχρεώνει, να παραστεί και να μιλήσει σε μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παράλληλα μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης δια του συμψηφισμού, το οποίο -όπως σημείωσε- οδηγεί στη λογική του ότι «και για τον Ζαχόπουλο φταίει το ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο κ.Χυτήρης κατήγγειλε τη μεθόδευση, όπως τη χαρακτήρισε, εκ μέρους της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο όλης της ιστορίας που εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου.