Πολιτική
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων στα ανατολικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και τις πρωϊνές ώρες τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές στα νοτιοδυτικά τις πρωϊνές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και αργότερα και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 Μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν. Πιθανότητα καταιγίδας προς το μεσημέρι. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, σταδιακά βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στην ανατολική και νότια χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν στα βορειοδυτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Ιόνιο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)