Κόσμος
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 11:40

ΗΠΑ: Τρία εκατ. δολ. μέσα σε 24 ώρες συγκέντρωσε το επιτελείο του Ομπάμα

Τρία εκατομμύρια δολάρια σε χρονικό διάστημα 24 ωρών συγκέντρωσε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του γερουσιαστή Μπάρακ Ομπάμα, μετά τις προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις της Σούπερ Τρίτης, ενώ η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον, αναγκάστηκε να βάλει από την προσωπική της περιουσία στην προεκλογική της εκστρατεία, 5 εκατ. δολάρια.

«Συγκεντρώσαμε περισσότερα από 3 εκατ. δολ. μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της 5ης Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, Ντέιβιντ Πλουφ, σε έκκληση για δωρεές που απευθύνθηκαν προς τους υποστηρικτές του υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ανακοίνωση οδηγεί στην υπόθεση ότι κατά τον Φεβρουάριο το ποσόν των δωρεών που θα συγκεντρώσει η ομάδα Ομπάμα είναι πιθανόν να ξεπεράσει τα 32 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε κατά τον Ιανουάριο, διπλάσια επίδοση από αυτήν της ομάδας Κλίντον για την ίδια περίοδο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα αποτελέσματα που κατέγραψε τη Σούπερ Τρίτη έδωσαν περισσότερη ακόμη ώθηση στην υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα.

Αντιθέτως, οι πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες, ορισμένα μέλη της ομάδας Κλίντον δέχονται να εργασθούν χωρίς αμοιβή, ερμηνεύονται ως σημάδι για απροσδόκητες δυσκολίες στο στρατόπεδο Κλίντον.