Κόσμος
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 17:27

Σερβία - Έκρηξη χωρίς θύματα σε σλοβενικό πολυκατάστημα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο πολυκατάστημα «Merkator» που βρίσκεται στο Νέο Βελιγράδι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου και σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας εξερράγη στις 05.10 (τοπική ώρα). Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο του καταστήματος.

Η εταιρία «Merkator» είναι σλοβενικών συμφερόντων και εκφράζονται φόβοι ότι η έκρηξη αυτή έχει να κάνει με τη στάση της Σλοβενίας στο ζήτημα του Κοσόβου. Η αστυνομία αναφέρει ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα και δηλώνει ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Συναγερμός σήμανε στις 11.00 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί και στο κατάστημα «Merkator» στην πόλη Τσάτσακ, όταν άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Το κατάστημα εκκενώθηκε και οι έρευνες που ακολούθησαν έδειξαν ότι η προειδοποίηση ήταν φάρσα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β-92 μετέδωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στην πόλη Νόβι Σαντ, πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του διευθυντή του καταστήματος της ίδιας αλυσίδας, που λειτουργεί στην πόλη αυτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας εξέφρασε την ανησυχία του για τα επεισόδια αυτά και ζήτησε από τις σερβικές αρχές να ερευνήσουν τις υποθέσεις και να λάβουν εναντίον των δραστών τα κατάλληλα μέτρα. Στο σχετικό ανακοινωθέν υπενθυμίζεται ότι «οι Σλοβένοι υπήκοοι, σε ανάλογες περιπτώσεις, μπορούν να απευθυνθούν στην πλησιέστερη πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ