Κόσμος
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008 11:13

Στο Κόσοβο ήδη τμήματα της αποστολής της Ε.Ε.

Τμήματα της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο Κόσοβο άρχισαν ήδη να φθάνουν στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Σερβικών Δήμων του Κοσόβου, κ. Μάρκο Γιάκσιτς.

Ο κ. Γιάκσιτς δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου Β-92, ότι με βάση πληροφορίες που διαθέτει, τμήματα της αποστολής της Ε.Ε. έφθασαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πρίστινα και έκανε λόγο για «σαφή πρόθεση της Ε.Ε. να υφαρπάξει ένα τμήμα του εδάφους της Σερβίας».

«Ήσυχα και μακριά από τη δημοσιότητα, τμήματα της αποστολής της Ε.Ε που θα ασχοληθούν με τους τομείς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, χωρίς να περιμένουν απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της Ε.Ε., ήδη άρχισαν να καταφθάνουν στην Πρίστινα», δήλωσε ο κ. Γιάκσιτς και πρόσθεσε ότι έχει έγκυρες πληροφορίες από την Πρίστινα ότι τα μέλη της αποστολής αυτής σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στο βόρειο Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σερβικών Δήμων του Κοσόβου υποστήριξε πως τώρα είναι προφανές ότι η πολιτική συμφωνία της Ε.Ε. με τη Σερβία ήταν πολύ περισσότερο αναγκαία, καθώς θα εξυπηρετούσε ως βάση για την άφιξη της αποστολής της Ε.Ε.. «Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η υπογραφή της συμφωνίας με τη Σερβία και η επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες είναι πλήρως αναληθής», υπογράμμισε.