Κόσμος
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:55

Ε.Ε.: Ελήφθη η απόφαση για ανάπτυξη αποστολής στο Κόσοβο

Εχει ήδη ληφθεί η απόφαση για την ανάπτυξη μιας αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο Κόσοβο και σύντομα θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου της Ένωσης στην Πρίστινα, κ. Γιόνας Γιόνσον.

Ο Σουηδός διπλωμάτης δήλωσε, έπειτα από συνομιλίες με τον πρόεδρο της βουλής του Κοσόβου, κ. Γιακούπ Κρασνίτσι, ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο συνεργασίας με τους θεσμούς του Κοσόβου και ανακοίνωσε ότι το Γραφείο της Ε.Ε. στην Πρίστινα θα έχει μεταξύ 200 και 300 υπαλλήλων, που θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να φέρουν εις πέρας με επιτυχία το έργο τους.

Οι χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Κύπρο, την Παρασκευή, υιοθέτησαν μια απόφαση για την ανάπτυξη αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσοβο, ανέφερε ο κ. Γιόνσον, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή αυτή θα περιλαμβάνει 1.800 ειδικούς στους τομείς της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Ο Σουηδός διπλωμάτης δήλωσε, επίσης, ότι η βουλή του Κοσόβου είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της, προκειμένου η διαδικασία για την υιοθέτηση μιας διακήρυξης για την ανεξαρτησία του Κοσόβου να ολοκληρωθεί επιτυχώς, όπως επίσης και τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει το σχέδιο του Μάρτι Αχτισάαρι.