Πολιτική
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 16:28

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει η Ντ. Μπακογιάννη

Στην Ουάσιγκτον αναμένεται αργότερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για τριήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί (την Πέμπτη) με την πολιτική ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη θα έχει γεύμα εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών (και τρίτο στην ιεραρχία) Νίκολας Μπερνς, θα ακολουθήσει ημίωρη συνάντησή της με τον ελληνικής καταγωγής αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Νεγροπόντε και στη συνέχεια συναντηθεί με την αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, με την οποία θα έχει 45λεπτη συνάντηση.

Αύριο, η επκεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το "Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών" και θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Γκόρντον Ινγκλαντ ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν της στο Πεντάγωνο.

Την Πέμπτη και πριν τη μετάβασή της στο Στειτ Ντιπάρτμεντ, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Καπιτώλιο, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, που υποστηρίζουν τα ελληνικά θέματα και πιθανώς να παραστεί σε τελετή που διοργανώνεται στη μνήμη του θανόντος προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τομ Λάντος.

Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Τζο Μπάιντεν και άλλα στελέχη της Γερουσίας αλλά και της Βουλής.

Τέλος, την Παρασκευή, θα συναντηθεί στο Κογκρέσο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων της Γερουσίας Καρλ Λέβιν και θα ολοκληρώσει την τριήμερη παραμονή της στην αμερικανική πρωτεύουσα επισκεπτόμενη τον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπους Στιβ Χάντλεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ