Πολιτική
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΑΘΜΙΑΙΑ εξασθένηση των βορείων ανέμων και παγετό στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια και την Ανατολική θα είναι αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενή αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 Μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα Δωδεκάνησα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι πιο πυκνές και θα πέσει χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Σχεδόν αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στα βόρεια από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν νοτιότερα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 Μποφόρ. Ενίσχυση τη νύχτα στα βόρεια 7 με 8 Μποφόρ. Μικρή πρόσκαιρη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)