Κόσμος
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 10:18

Οκτώ στα οκτώ για τον Μπάρακ Ομπάμα

Ο ΜΠΑΡΑΚ Ομπάμα επικράτησε με άνεση σε άλλες τρεις προκριματικές αναμετρήσεις για τους Δημοκρατικούς, στη Βιρτζίνια, την Ουάσιγκτον και το Μέριλαντ, διατηρώντας την νικηφόρο πορεία του έναντι της Χίλαρι Κλίντον κι αποκτώντας περαιτέρω ώθηση για την κατάκτηση του χρίσματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Κι οι τρεις χθεσινές νίκες του Ομπάμα, οκτώ κατά σειρά στις τελευταίες αναμετρήσεις, επιβεβαίωσαν τη δημοφιλία του στους μορφωμένους, καλύτερα αμειβόμενους και μαύρους ψηφοφόρους.

Εν τούτοις, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες απέδειξαν πως πλέον ο Ομπάμα έχει διεισδύσει δραματικά στις ομάδες των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Κλίντον. Ο Ομπάμα προηγείται πλέον στις γυναίκες, τους Ισπανόφωνους, τους χαμηλόμισθους στη Βιρτζίνια, ενώ σχεδόν έχει φθάσει τα ποσοστά της Κλίντον στους λευκούς ψηφοφόρους.

«Σήμερα ήμαστε στον δρόμο μας. Όμως γνωρίζουμε πόσο μακριά μπορούμε να φθάσουμε. Το γνωρίζουμε πως η πορεία μας δεν θα είναι εύκολη. Αλλά επίσης γνωρίζουμε πως αυτήν τη στιγμή όλοι εκείνοι οι κυνικοί δεν μπορούν πλέον να ισχυρίζονται πως οι ελπίδες μας είναι φρούδες», δήλωσε ο Ομπάμα μετά την τριπλή νίκη του σ’ ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Γερουσιαστής της Αριζόνα επικράτησε και στις τρεις αναμετρήσεις του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του Μάικ Χάκαμπι, κάνοντας άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του χρίσματος του κόμματός του.

«Τώρα πλέον φίλοι μου έρχονται τα δύσκολα, και για την Αμερική, έρχεται η μεγαλύτερη απόφαση. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει την τιμή να είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία. Όμως γνωρίζουμε καλά πού θέλει να οδηγήσει ο καθένας από τους υποψηφίους τους τη χώρα κι εμείς δεν θα τους αφήσουμε», τόνισε ο Μακέιν στους οπαδούς του από την Αλεξάντρια της Βιρτζίνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters