Πολιτική
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 17:07

ΗΠΑ - Επαφές Ντ. Μπακογιάννη με επίκεντρο ΠΓΔΜ - Κόσοβο

Με την πολιτική ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συναντάται αργότερα σήμερα στην Ουάσιγκτον η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Βασικό θέμα των συζητήσεων που θα έχει είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί και η κατάσταση στο Κόσοβο.

Αρχικά η κ. Μπακογιάννη θα έχει γεύμα εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών και τρίτο στην ιεραρχία Νίκολας Μπερνς. Θα ακολουθήσει ημίωρη συνάντησή της με τον ελληνικής καταγωγής αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Νεγροπόντε και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ομόλογό της Κοντολίζα Ράις.

Η υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Καπιτώλιο όπου θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, που υποστηρίζουν τα ελληνικά θέματα και πιθανώς να παραστεί σε τελετή που διοργανώνεται στη μνήμη του θανόντος προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τομ Λάντος, στην οποία έχουν κληθεί να μετάσχουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Τζο Μπάιντεν κι άλλα στελέχη της Γερουσίας αλλά και της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ