Κόσμος
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 21:08

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Σκοπιανό: Υποστηρίζουμε τη μεσολάβηση του ΟΗΕ

Στη στάση των ΗΠΑ επί του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ λίγη ώρα πριν τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μακόρμακ τόνισε πως οι κυρίες Ράις και Μπακογιάννη δεν θα συζητήσουν ονόματα, υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα αυτό οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η κ. Ράις θα ενθαρρύνει την κ. Μπακογιάννη, όπως έκανε και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Μιλόσοσκι, να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση, κάτι που, όπως σημείωσε, οι ΗΠΑ θεωρούν πως είναι εφικτό.

Ο κ. Μακόρμακ είπε ακόμη πως η κ. Ράις προσβλέπει στην επικείμενη συνάντησή της με την Ελληνίδα ομόλογό της, συμπληρώνοντας πως έχουν να συζητήσουν πολλά, μεταξύ αυτών το θέμα του Κοσόβου, αλλά και το όνομα της ΠΓΔΜ, ενώ εάν το επιτρέψει ο χρόνος θα συζητήσουν και τη σημασία της διαφοροποίησης των πηγών και διόδων μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ