Πολιτική
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 07:01

Πρόγνωση καιρού

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ύφεση της κακοκαιρίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχυρό παγετό κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των πολύ θυελλωδών βορείων ανέμων στο Αιγαίο από το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -15 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τοπικές χιονοπτώσεις που αργότερα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Χιονοπτώσεις κατά περιόδους ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και στα νότια 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και αργότερα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ και μόνο στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)