Πολιτική
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 08:23

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μια από τις δυσκολότερες μέρες είναι η σημερινή για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς το σύνολο σχεδόν των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει ακινητοποιηθεί, εξ αιτίας του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που συνεχίζει και σήμερα να πλήττει την περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα παραμένουν όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς και τα τρόλεϊ, καθώς το χιόνι που συνέχισε να πέφτει όλη τη νύχτα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, έχει παγώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίας, που το βράδυ έφτασαν και τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Ακινητοποιημένα είναι και οι συρμοί του τραμ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος πηγαίνει μόνο από τον Πειραιά μέχρι την Ομόνοια. Τα μόνα μέσα που συνεχίζουν να λειτουργούν είναι το μετρό και ο προαστιακός. Με μικροπροβλήματα εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου από χθες το απόγευμα δεν εκτελούνται πτήσεις, όχι εξ αιτίας του χιονιού και του πάγου, αλλά λόγω της χαμηλής ορατότητας, που είναι λιγότερη από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών.

Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου συνέχιζαν όλο το βράδυ τις προσπάθειες εκχιονισμού και αποπαγοποίησης των διαδρόμων, αλλά η χαμηλή ορατότητα αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 461 κινήσεις (απογειώσεις και προσγειώσεις), η πλειονότητα των οποίων δεν έχει εκτελεστεί, ενώ ήδη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ματαιώσει τις 64 πτήσεις.

Καλό θα είναι το επιβατικό κοινό να μη μεταβαίνει στο αεροδρόμιο και να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία που πρόκειται να ταξιδέψει ή με το αεροδρόμιο στο τηλ. 210-35-30-000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ