Κόσμος
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 09:11

Σερβία: «Με νύχια και δόντια» κατά την ανεξαρτησίας του Κοσόβου

«Με νύχια και με δόντια», αλλά με πολιτικά και διπλωματικά μέσα εναντίον της ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα συνεχίσει να μάχεται η Σερβία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Η Σερβία δεν το αποδέχεται και θα συνεχίσει να μάχεται με νύχια και με δόντια, διπλωματικά και πολιτικά, σε κάθε φόρουμ, εναντίον της παράνομης αυτής απόφασης», τόνισε ο Γέρεμιτς σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι σχέσεις του Βελιγραδίου με τις χώρες που αναγνώρισαν ή θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου δεν μπορούν να είναι όπως πριν.

«Οποιος αποφασίσει να καταπατήσει το διεθνές δίκαιο,όποιος αποφασίσει να πλήξει και να ποδοπατήσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της δημοκρατίας της Σερβίας δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει κανονικές σχέσεις με τη χώρα μας, ένα κράτος φιλικό,ειρηνικό και δημοκρατικό», σημείωσε ο Γέρεμιτς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, η Τουρκία και άλλες χώρες αναγνώρισαν ήδη την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόιτσλαβ Κοστούνιτσα ανακοίνωσε ότι το Βελιγράδι έδωσε εντολή στον πρεσβευτή του στην Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες . Οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Τουρκίας στο Βελιγράδι πρόκειται επίσης να αποχωρήσουν από τη σερβική πρωτεύουσα εντός 48 ωρών.