Πολιτική
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 14:24

Ν. Αθανασάκης: Απαράδεκτη πρακτική η διαρροή του κειμένου

«Όταν δεν δείχνεις εμπιστοσύνη στη θεσμική πολιτική εκπροσώπηση και το κείμενο διαρρέει την ίδια μέρα στον Τύπο, αυτό μάλλον συνιστά απαράδεκτη πρακτική και έχει ξαναγίνει το 2005 πάλι με επιστολή Νίμιτς», παρατήρησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στο θέμα της διαρροής του κειμένου Νίμιτς.

«Κατά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και στη συνέχεια υποθέτω και με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, το κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα αυτούσιο, αναγνώστηκε από το ΠΑΣΟΚ και την αντιπροσωπεία μας, αλλά ζητήθηκε να επιστραφεί για να μη διαρρεύσει, να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο», ξεκαθάρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε, «χθες γινόταν πολύ συστηματική προσπάθεια προς ορισμένες εφημερίδες και Μέσα να περάσει η πληροφορία ότι εμείς είχαμε το κείμενο και άρα να χρεωθεί η διαρροή στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά, είναι όχι μόνο μικροπολιτική και μικροκομματικά, αλλά, αστεία μεν, όμως ταυτόχρονα πολύ σοβαρά και απαράδεκτα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εξάλλου, σχετικά, ο Νίκος Αθανασάκης απάντησε : «Δεν λέω ότι το κείμενο διέρρευσε από το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν ξέρω ποιός το έδωσε στην εφημερίδα».

Παράλληλα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε σχόλιο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρεντετέρη, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατάλαβε, και δεν πρόκειται για πρόταση διπλής ονομασίας. «Ο κ.Παπανδρέου έχει χειριστεί το θέμα, μπορεί να ασκήσει κάποιος κριτική, αλλά όχι να λέει ότι δεν κατάλαβε», παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ας πάμε το επίπεδο της κριτικής και της δημοσιογραφικής κριτικής σε ένα καλύτερο επίπεδο».