Πολιτική
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 15:48

ΣΥΝ: «Οι εμπιστευτικές προτάσεις Νίμιτς τώρα και στα περίπτερα»

Καυστική ανακοίνωση για τη διαρροή της πρότασης Νίμιτς στον Τύπο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/21/1479007.htm εξέδωσε ο Συνασπισμός, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλιπή ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση διά της υπουργού Εξωτερικών χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών επικαλούμενη την εμπιστευτικότητα των προτάσεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ, με το επιχείρημα πως ενδεχόμενη δημοσιοποίηση θα δυσκόλευε τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, δεν έθεσε στη διάθεσή τους αντίγραφο του κειμένου.

«Σήμερα οι εμπιστευτικές προτάσεις Νίμιτς είναι δημοσιευμένες σε πρωινή εφημερίδα. Τις αποδελτιώσαμε και θα τις μελετήσουμε ώστε να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας» προστίθεται.

«Θα περιμένουμε επίσης τη διαρροή και άλλου απόρρητου υλικού, ώστε να έχουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα, για αυτή την κρίσιμη και εξαιρετικά σύνθετη φάση, την οποία διέρχεται η εξωτερική μας πολιτική» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.