Πολιτική
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 13:35

Κ. Καραμανλής για ΠΓΔΜ: «Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση»

Νέο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός στα Σκόπια από το βήμα της Βουλής, διαμηνύοντας πως χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση δεν μπορεί να υπάρξουν συμμαχικές σχέσεις. «Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση, δεν μπορεί να υπάρξει πρόσκληση της γειτονικής χώρας για συμμετοχή στην ίδια Συμμαχία, "Μη λύση" σημαίνει "μη πρόσκληση"» υπογράμμισε.

Εάν το γειτονικό κράτος θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ οφείλει να αποδείξει, στην πράξη, ότι μπορεί να είναι πραγματικός σύμμαχος και εταίρος, οφείλει να επιδείξει έμπρακτο σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, να αποδείξει ότι πληροί όλα τα προαπαιτούμενα, πρόσθεσε ο κ. Κώστας Καραμανλής. «Οφείλει, με μια φράση να διανύσει την απόσταση που του αναλογεί, για να συναντηθούμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας του» κατέληξε.

Ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια επανήλθε στο θέμα της διαρροής των προτάσεων Νίμιτς, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει πάρε - δώσε με τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά εμπιστοσύνη στα κόμματα δεν έχει, όπως είπε. «Όπως δεν είχατε για το θέμα των υποκλοπών, όπως δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Βουλή για το θέμα της SIEMENS, για το οποίο αποκαλύπτονται καθημερινά νέα στοιχεία» πρόσθεσε.

Απαντώντας ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως τον μόνο που δεν βοηθάει η διαρροή αυτού του εγγράφου είναι την ελληνική Κυβέρνηση στο δύσκολο αγώνα που δίνει. «Και εσείς, ειδικά ως πρώην και επί χρόνια υπουργός Εξωτερικών και με πολλές αντίστοιχες εμπειρίες διαρροών απορρήτων εγγράφων επί υπουργίας σας, οφείλετε να γνωρίζετε και να κατανοείτε καλά αυτό που λέω» κατέληξε.