Πολιτική
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 17:08

Ραγκούσης: «Στα blog συκοφαντούν ανωνύμως, ο κ. Αλογοσκούφης το κάνει επωνύμως»

Για κωμικοτραγική προσπάθεια της κυβέρνηση να συσχετίσει δύο τελείως ανόμοια πράγματα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη για το θέμα του δημοσιογραφικού blog http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/26/1480728.htm .

O κ. Αλογοσκούφης κατηγόρησε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για υιοθέτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων από το ιστολόγιο του οποίου η δράση ερευνάται από την Εισαγγελία Αθηνών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ανταπαντώντας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν τον υπουργό «κοινό συκοφάντη» και «αλαζόνα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας, με άλλα λόγια, είπε πως «δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση», ωστόσο -όπως επεσήμανε- σημείωσε μια σειρά από συμπτώσεις, τις οποίες ανέφερε και κατέθεσε και συγκεκριμένες ερωτήσεις.

«Μας προκαλεί γέλιο ένας ισχυρισμός, όταν όλοι πολύ καλά γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο blog είχε εξειδικευθεί στις επιθέσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του Κινήματος», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι το τραγικό της προσπάθειας της κυβέρνησης αφορά την «επιχείρηση συσχέτισης δύο τελείως ανόμοιων πραγμάτων».

Οπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «είναι πρόδηλη η αντίφαση του κ. Αλογοσκούφη, διότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν κάνουν ερωτήσεις τις κάνουν επωνύμως και δεν πραγματοποιούν καταγγελίες ή κάτι σχετικό».

«Κάθε τέτοια προσπάθεια, να συσχετισθεί το Κίνημα με τέτοιου τύπου πρακτικές, είναι εξαιρετικά λυπηρή και ξεπερνά κάθε όριο όταν προέρχεται από μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει όλα τα ανεκτά όρια στα ψέμματα», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

«Είναι απαράδεκτη η διολίσθηση της πολιτικής ζωής του τόπου με τέτοιες τεχνικές. Ουσιαστικά χθες ο κ. Αλογοσκούφης συκοφάντησε, με ένα τελείως ανυπόστατο και αστήρικτο τρόπο, τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτό δεν απέχει και πάρα πολύ από αυτό που γίνεται μέσα από αυτά τα blogs εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του Κινήματος. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτοί το κάνουν ανωνύμως, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης το έκανε και επωνύμως», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος σημείωσε πως σε «κάθε blog μπορούν να δημοσιευθούν γεγονότα ή πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έχουν χρησιμοποιηθεί είτε για να τεθούν ερωτήματα είτε για να γίνει περαιτέρω ρεπορτάζ». «Αυτό -τόνισε- δεν έχει καμμία σχέση με έκνομες ενέργειες, εκβιασμούς ή ότι άλλο» και χαρακτήρισε την προσπάθεια σύνδεσης αυτών των ανόμοιων πραγμάτων από τον κ. Αλογοσκούφη «απαράδεκτη και άθλια».

Ο κ. ΑΘανασάκης κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη να αφήσει την παραφιλολογία περί blog και να δώσει ρητές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για όσα έχει ερωτηθεί και αρνείται να απαντήσει.