Κόσμος
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 21:02

Σκοπιανό - Έκκληση του ΝΑΤΟ για άμεση λύση

Έκκληση να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ το γρηγορότερο δυνατό, έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Απαρτχουράι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε στον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι ναι μεν η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας δεν είναι αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ, πλην όμως, εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο υπό την αιγίδα των Η.Ε. να καταλήξουν σύντομα σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ο Ντε Χουπ Σέφερ επισήμανε στον κ. Τσερβένκοφσκι ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν το συντομότερο δυνατό σε μια λύση.

Τέλος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε συνολικά το ζήτημα της πορείας προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνει η ΠΓΔΜ για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Συμμαχίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ